Demens er ikke bare noget vi taler om. Vi gør også noget ved det.

Antallet af danskere med demens er i stærk stigning. Det er en alvorlig sygdom, men heldigvis kan vi sammen gøre meget for at lette hverdagen med sygdommen. Se fx videoen her, hvor det seje demensfitnesshold giver den en skalle i Rishøj Idrætscenter i Lille Skensved Her sætter de hulahopringe, løbebånd og vægtstænger i sving for at holde kroppen i gang.

Det er vores dygtige demensvejledere, Vibeke og Ulla, der står for holdet, som mødes to gange om ugen Deltagerne har fået rigtig godt gang i musklerne efter de er startet her, og det gør godt for både krop og sjæl.

Ved årsskiftet fik vi titlen som demensvenlig kommune – og det skete netop på grund af de mange tiltag, der skal gøre det rart at bo her hele livet – også med en demenssygdom. Til næste år åbner fx 32 nye demensvenlige plejeboliger i Køge Nord. Og så er der fuld gang i at udvikle tilbud til demente og pårørende.

I artiklen her kan du læse mere om demensfitness i Køge Kommune: http://vpt.dk/hjemmepleje/demensvenlig-traening-er-ren-medicin-der-er-sa-meget-vi-kan-gore

Sammen gør vi en forskel :-)